تعاریف و اصطلاحات نظام وظیفه
به طور کلی سربازی و نظام وظیفه به دو دوره مجزا تقسیم میشود:
- دوره آموزشی: در طول دوره آموزشی سربازی، آموزشهای مقدماتی مانند اسلحه شناسی و کار با اسلحه آموزش داده میشود. دوره آموزشی دورهای دو تا سه ماهه است.
- دوره خدمت: پس از دوره آموزشی، دوره خدمت سربازی به طور رسمی شروع میشود و سربازان میبایست تا پایان دوره خدمت سربازی به انجام وظیفه بپردازند. در این دوره سربازان با توجه به میزان تحصیلاتی که دارند، درجه نظامی کسب میکنند. علاوه بر این، سربازان نظام وظیفه بر طبق شرایطی خاص، از جمله تجرد یا تأهل، تقسیم شده و محل خدمت آنان مشخص میشود.
یکی دیگر از تعاریف و اصطلاحات نظام وظیفه که از رواج بالایی برخوردار است، دوره اضافه خدمت است. دوره اضافه خدمت دورهای است که یک سرباز پس از اتمام زمان قانونی به خدمت مشغول میشود. یک سرباز در دو حالت میتواند مشمول اضافه خدمت شود:
- زمانی که فرد بدون هیچ دلیل موجهی از معرفی خود به سازمان نظام وظیفه خودداری کند و یا این کار را با تأخیر انجام دهد.
- زمانی که فرد در طول خدمت خود قانون شکنی کند یا به هر دلیل دیگری تنبیه شود.
مشاوره معافیت سربازی | دریافت معافیت سربازی
معافیت سربازی به این معنی است که فرد از خدمت سربازی معاف شده و اجباری برای گذراندن دوره نظام وظیفه نداشته باشد. دریافت معافیت سربازی میتواند در دو حالت انجام بگیرد:
- معافیت سربازی دائمی: در معافیت سربازی دائمی فرد با شرایط به خصوصی که دارد به طور کلی و برای همیشه از خدمت سربازی معاف میشود. این دسته از افراد بدون گذراندن دوره نظام وظیفه میتوانند کارت پایان خدمت أخذ کنند. معافیت پزشکی و معافیت کفالت از جمله معافیتهای دائمی از خدمت سربازی هستند.
- معافیت سربازی موقت: معافیت سربازی موقت همانطور که از نام آن پیداست، معافیتی موقت و محدود است. در این نوع از معافیت فرد با دلایلی قانع کننده میتواند به طور محدود و تا یک زمان مشخص از خدمت سربازی معاف شود. این دسته از افراد به هر حال بایستی خدمت سربازی خود را به اتمام برسانند و مشمول غیبت از خدمت سربازی نشوند. معافیت تحصیلی نمونهای بارز از نوع معافیت سربازی موقت است.
مشاوره معافیت سربازی | نحوه دریافت معافیت تحصیلی
آقایانی که در سن 18 سالگی پس از اتمام دوران مدرسه بلافاصله وارد دانشگاه میشوند، مشمول دریافت معافیت تحصیلی موقت خواهند بود. این دسته از افراد میتوانند تا پایان دوران تحصیلات بدون نگرانی از وضعیت نظام وظیفه خود به تحصیل بپردازند. اما با پایان دوران تحصیل، معرفی خود به سازمان نظام وظیفه برای این افراد ضروری خواهد بود. افرادی که با وجود اتمام تحصیلات از معرفی خود به سازمان نظام وظیفه سرباز زنند، به دلیل غیبتی که دارند مشمول اضافه خدمت می شوند.
نحوه دریافت معافیت پزشکی
افرادی که از نظر جسمی و یا روانی شرایط گذراندن دوره خدمت سربازی را نداشته باشند، میتوانند از معافیت پزشکی استفاده کنند. معافیت پزشکی میتواند از نوع دائم یا موقت باشد که نوع آن را پزشک معالج تشخیص میدهد. نحوه دریافت معافیت پزشکی به ترتیب زیر است:
- دریافت دفترچه راهنمای معافیت پزشکی سربازی: قبل از هر چیزی بهتر است فرد دفترچه معافیت پزشکی سربازی را دریافت کرده و آن را مطالعه کند. با مطالعه این دفترچه فرد متوجه خواهد شد که آیا مشمول معافیت پزشکی سربازی میشود یا خیر.
- دریافت دفترچه راهنمای خدمت: تمام آقایانی که به سن قانونی نظام وظیفه میرسند میبایست دفترچه راهنمای خدمت سربازی را دریافت کرده و آن را تکمیل کنند.
- معاینه توسط پزشک: افرادی که مشمول معافیت پزشکی سربازی باشند، بایستی به پزشک متخصص مورد تأیید نظام وظیفه مراجعه کنند. پزشک متخصص با معاینه مراجعه کننده در صورت ضرورت معافیت پزشکی وی را تأیید میکند.
- مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک نظامی: در این مرحله فرد با به همراه داشتن مدارک جهت انجام ادامه فرایند دریافت معافیت پزشکی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک نظامی مراجعه میکند.
مشاوره معافیت سربازی | نحوه دریافت معافیت کفالت
نحوه دریافت معافیت کفالت به این شکل است که فرد شرایط لازم و تعریف شده را داشته باشد. سه شرط عمومی برای دریافت معافیت کفالت سربازی عبارتند از:
- نداشتن غیبت در خدمت سربازی
- دارا بودن سن 18 سال تمام
- تنها سرپرست خانواده بودن
با توجه به شرایط عمومی ذکر شده، فرد در 5 حالت میتواند معافیت کفالت دریافت کند که هر کدام از این حالات در ادامه شرح داده شده است.
معافیت کفالت پدر
افرادی که دارای شرایط زیر باشند، میتوانند مشمول معافیت کفالت پدر شوند:
- پدر وی جانباز باشد. (ناگفته نماند که جانبازان بالای 25 درصد میتوانند علاوه بر فرزند اول برای فرزند دیگر خود نیز معافیت کفالت بگیرند.)
- پدر وی دارای 70 سال سن باشد.
- پدر وی دارای کمتر از 70 سال سن باشد ولی براساس تأیید نظر شورای پزشکی نیاز به مراقبت داشته باشد.
معافیت کفالت مادر
فرد با دارا بودن دو شرط زیر قادر خواهد بود تا معافیت کفالت مادر دریافت کند:
- پدر وی فوت شده باشد.
- مادر وی طلاق گرفته باشد و ازدواج مجددی نداشته باشد.
معافیت کفالت مادربزرگ
علاوه بر معافیت کفالت پدر و مادر، معافیت کفالت مادربزرگ نیز وجود دارد که واجدین شرایط میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند. این شرایط عبارتند از:
- همسر و فرزندان مادر بزرگ پدری یا مادری وی فوت شده باشند.
- مادربزرگ پدری یا مادری وی طلاق گرفته باشد.
معافیت کفالت برادر
فردی که کفالت برادر خود را برعهده داشته باشد، میتواند مشمول معافیت کفالت برادر شود. شرایطی که برای این نوع کفالت نیاز است عبارتند از:
- سن برادر وی به 18 سال نرسیده باشد.
- پدر در قید حیات نباشد
- وی تنها برادر بالای 18 سال برادر باشد.
- برادر وی حتی در صورت کبیر بودن بر اساس تأیید نظام شورای پزشکی نیاز به مراقبت داشته باشد.
معافیت کفالت خواهر
افرادی که کفالت خواهر خود را به تنهایی برعهده داشته باشند، فرصت دریافت معافیت سربازی را خواهند داشت. برای دریافت معافیت کفالت خواهر علاوه بر شرایط عمومی، شرایط اختصاصی زیر نیز موردنیاز است:
- خواهر وی فاقد همسر باشد.
- خواهر وی فرزند پسر (سالم از نظر جسمی و روحی) نداشته باشد.
- پدر در قید حیات نباشد.
- خواهر وی سرپرست بالای 18 سال جز برادر تنی خود که مشمول خدمت سربازی است نداشته باشد.
افراد متقاضی درصورتی که یکی از شرایط ذکر شده دربالا را داشته باشند میتوانند نسبت به دریافت معافیت اقدام نمایند. مشاورین دانتل در زمینه پاسخ به سوالات و اخذ معافیت همراه شما هستند. برای مشاوره تحصیلی تلفنی با مشاوران مجموعه دانتل با شماره های زیر تماس بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره معافیت سربازی میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 02126295595 تماس بگیرید.
منبع: مشاوره معافیت سربازی
:: برچسبها:
مشاوره معافیت سربازی ,
:: بازدید از این مطلب : 1328
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0